Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

В Токуда оперират с робота „Да Винчи“

Уникалният робот „Да Винчи“ вече ще оперира в болница Токуда.

С най-прецизната хирургична техника ще работи д-р Калоян Давидов - началник на отделението по урология и медицински директор на „Токуда“. Той и неговият екип вече са сертифицирани за работа с робота, като за първите процедури с „Да Винчи“ специален гост на болницата ще бъде авторитетът в световната медицина проф. Корал. Той е въвел методиката в Турция и е автор и на първите операции с робот в южната ни съседка. Предимствата на модерната система са много. Тя е изключителна прецизна и щадяща, позволява извършване на минимално инвазивни хирургични интервенции с  минимална кръвозагуба. Освен това операциите с „Да Винчи“ осигуряват кратък период на възтановяване на пациента и минимални постоперативни усложнения.

Високоспециализираният робот се използва в няколко области на медицината, но най-често в урологията. Мониторът на системата дава на хирурга триизмерен образ на необходимия участък с многократно увеличение, което позволява постигане на изключителна прецизност на движенията.

„Урологията е една от най-бързо развиващите се в технологично отношение медицински области. Предстоящото въвеждане на роботизирана урологична хурургия в „Токуда“ е естествената стъпка  в развитието на Центъра по ендоурология, в който щадящите и прецизни техники са основна цел. Пациентите ще могат да получат лечение на същото ниво, което биха получили в най-развитите ендоурологични центрове в света“, каза д-р Давидов.

„Бихме искали всеки един от нашите пациенти при индикации да бъде консултиран за възможностите за лечение с „Да Винчи“. Вече можем да предложим една от най-прецизните и щадящи хирургични интервенции в урологията. Ето защо „Аджибадем Сити Клиник - Болница „Токуда“ предлага и безплатни консултации за пациенти с установен рак на простатата, бъбрека или пикочния мехур. Прегледите са насрочени за 21, 27 и 28 януари в кабинетите по урология на „Токуда“.

За тях е необходимо предварително записване на телефон: 02/403 4910 или 02/403 4000. Всеки пациент, при който е подходящо прилагането на роботизираната хирургия ще бъде насочен от специалистите на болницата, които още през февруари ще започнат да извършват високоспециализираните операции с „Да Винчи“. Освен при онкологични заболявания роботът е изключително полезен и удобен за извършване на пластични реконструкции в областта на бъбречното легенче и при съчленението на уретера и пикочния мехур и други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!