Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Убиецът Хюриет кацна в затвора

Тройният убиец Хюриет Сюлейманов, който уби трима студенти на пътя, докато отиват на изпит, а четвърти оцеля по чудо, кацна в затвора.

Рецивидистът, управляващ автомобил 17 години без книжка, избяга от правосъдието през 2014 г., след като беше пуснат под домашен арест. Процесът срещу него се водеше задочно, като извършителят получи най-високата присъда, давана за смърт на пътя у нас - 15 г. Полет FB438 на „България Ер“ от Франкфурт докара Сюлейманов на Терминал 2 на летище София малко преди 22 часа вчера. Там го очакваше кола на Съдебна охрана, която го откара директно в Централния софийски затвор. Преди това процедурата изискваше снемане на отпечатъци.

„Капитанът на полета решава дали ще пътува с белезници или не, практиката е от двете страни да има представители на немските власти“, коментираха още запознати.

Роденият в Разград Сюлейманов ще бъде настанен в софийския затвор, защото на територията на столицата е била последната му адресна регистрация, посочиха от прокуратурата.  За него това ще е поредното влизане зад решетките, тъй като има 12 присъди досега, но за родителите на убитите Влади, Ники и Цвети болката остава.

„Изпитвам облекчение това е точната дума. Не сме се справили с мъката, с нея справяне няма. Тя е като хронично заболяване, вече не плачеш с часове, но болката я усещаш постоянно. Чакам ден да мине, друг дойде“, каза пред „БИНГО Новини“ майката на Владислав - Галя Горанова. Синът и бил приет първи по успех по специалността конституционно право и на 5 май 2014 г. отивал на изпит, когато BMW 7 серия с Хюриет зад волана се врязало челно в реното модел 19, в което пътувал четиримата приятели. Близките на загиналите получили информация, че Сюлейманов и друг път е карал умишлено срещу хора в неговото село Сеслав.

„Имаше 10 страници с наказателни постановления, а за да ти издадат наказателно постановление, ти трябва да представиш свидетелство за управление, което означава, че е показвал фалшив дукомент“, допуска Галя, която е юрист.

След смъртта на тримата студенти близките основават сдружение „Справедливост“ и избират благотворителността за своя кауза. Успяват да съберат 120 000 лв., с която е купена апаратура за реанимация в плевенската болница, спасила други тежко пострадали. Набират средства за лечение на болни деца, а последната им цел е събиране на пари за ремонт на храм в Плевен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!