Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Доналд Тръмп е новият президент на САЩ

Урните затвориха в САЩ и донесоха изненада. Доналд Тръмп, който изоставаше от Хилари Клинтън в почти всяко проучване преди изборите, успя да вземе няколко от ключовите щати, които обикновено решават битката за Белия дом.

Победата във Флорида, Айова и Охайо го изведе само на 23 електорални гласа от победата на изборите. Остават още няколко щата на които кампанията на Клинтън може да се надява - сред тях най-големият е Пенсилвания, но надделяващото мнение е за все по-вероятна победа на Тръмп.  В Ню Йорк Клинтън засега няма да говори, но Тръмп се подготвя за речта си, твърди CNN. Тук ще следим най-важното, което остава да се случи в този ден.

10:10 Тръмп току-що държа победната си реч пред симпатизанти: "Получих обаждане от Хилъри Клинтън. Тя ни поздрави с победата и аз я поздравих за кампанията, която тя водеше много усилено. Ние й дължим голяма благодарност за дългата служба. Сега е време да излекуваме раните на разделението, време е да се сплотим като едни обединени хора. Аз казвам на републиканци и демократи: Време е да станем единни. Обещавам да бъда президент на всички американци. Тези, които предпочетоха да не ме подкрепят, протягам ръка към вас, за да обединим и да оправим нашата велика страна. Работейки заедно, ще започнем спешната работа по възстановяването на американската мечта. Нашето не беше кампания, а велико движение - милиони хора, които обичат страната си и искат по-добро бъдеще за себе си и страната си. Правителството ни ще служи на хората. Всеки един американец ще има възможността да осъзнае потенциала си. Забравените мъже и жени вече няма да бъдат забравени. Ще възстановим нашата инфраструкутра и ще дадем работа на милиони хора в процеса. Ще имаме най-силната икономика на света и очакваме да имаме чудесни отношения с другите държави. Ще се отнасяме справедливо към всички – хора и нации. Нямам търпение да бъда ваш президент и се надявам да се гордеете с мен. Обичам тази страна."

9:40 Хилъри Клинтън официално се отказа от надпреварата в обаждане до Доналд Тръмп, в което му е честитила президентския пост. Междувременно Тръмп спечели и гласовете на Аризона и е новият президент на САЩ.

9:35 Тръмп печели и 13-те гласа на Уисконсин. Победа в само още един щат – Пенсилвания или Мичиган ще донесе и окончателния триумф на Доналд Тръмп. И в двата щата той води към момента.

9:17 Доларът се обезцени 3% спрямо йената и над 2% към еврото, фючърсите за индекса S&P 500 са 5% надолу, а цената на златото скочи с 4.1%. Инвеститорите понижиха и очакванията си за покачване на лихвите от Федералния резерв през декември от 84% на под 50%.

9:12 Хилъри Клинтън няма да говори тази вечер (американско време). Ръководителят на кампанията ѝ Джон Подеста благодари на избирателите ѝ и на щаба ѝ за сериозната работа. Междувременно се очаква изявлението на Доналд Тръмп. Междувременно стана ясно, че Тръмп печели гласовете и в Аляска.

9:10 Няколко щати са твърде близки, така че няма да казваме още нищо, каза Джон Подеста, ръководителят на кампанията на Клинтън. Ние чакахме доста, ще почакаме още. Всеки глас е важен, затова ще броим до последно, обяви той. Тя още не е привършила, обеща Подеста, имайки предвид Хилари Клинтън.

9:00 Здравейте, с поредният огромен шок, който световната политика поднася в тази извънредна година. Пазарите вече се сринаха след новината, но тепърва ще осъзнаваме каква промяна се случва в САЩ днес. Това ще има ефекти далеч отвъд границите на американския континент, а България ще има доста, върху което да мисли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!