Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Румяна Бъчварова: Ако загубим, ще има оставка!

"Ако загубим няма основание да се откажем от това да подадем оставка", настоя пред Нова тв вицепремиерът Румяна Бъчварова.

Според нея, не е грешка обвързването на резултата от президентския вот с оставката на кабинета. "Става въпрос за политическа отговорност, която ние сме готови да понесем. Ако загубим в неделя, следва конституционна процедура, която дава възможност за съставяне на второ правителство на най-голямата партия. Най-вероятно няма да се опитаме да направим правителство, а ще вървим към избори", подчерта тя.

Според Бъчварова, ако ГЕРБ не събере достатъчно подкрепа, трудно ще продължи да управлява, защото гласът на гражданите е особено важен.  "Затова ще поискаме доверието на избирателите отново чрез парламентарни избори. Мисля, че това е достойно политическо поведение, колкото и да крие рискове започнати проекти и започната работа да не бъде довършена", каза още Бъчварова.  "Цецка Цачева има реални шансове да спечели на втори тур, и електоралният анализ го показва", убедена е тя и допълни, че "политическият багаж, с който Румен Радев би влязъл в президентството,  не е достатъчен.  Бъчварова коментира и изборите в САЩ: "Резултатите от изборите в САЩ показват една голяма поляризация на обществото. С идването на новата администрация, България ще трябва да осъществява контакти с нови хора, досегашните контакти с досегашната администрация няма да ни помогнат толкова много и двустранните ни отношения ще трябва да се изграждат с нови хора, а за това трябва време".