Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Отрова в Тунджа уби три крави

Неизвестна отрова, изпусната във водите на река Тунджа, стана причина за смъртта на три крави от стадото на фермер в ямболското село Кукорево.

Инцидентът е станал към 17 часа в неделя, на 13 август, когато Илчо Илчев закарал животните си да се разхладят и да пият вода. Броени минути след като кравите навлезли навътре, едната от тях паднала във водата и умряла. Другите две починали на брега. Само бързата намеса на повиканата по спешност от Ямбол ветеринарна лекарка д-р Мария Тодорова спасила още четири крави.

„Имало е случаи на отравяне, но като този случай не съм срещала. Животните се гърчиха, на едното от устата излизаше пяна. Това е нещо много силно и бързо действащо. Издала съм предписание на фермерите да не доближават със стадата си Тунджа“, коментира ветеринарната лекарка. Представителите на „РИОСВ - Стара Загора“ пристигнали на място денонощие по-късно, когато труповете на умрелите животни вече били откарани за изгаряне в екарисаж. От екоинспекцията официално съобщиха, че техен екип е посетил село Кукорево. Взети били проби от мястото на водопоя и на около 1,5 км нагоре по течението.

„Пробите ще бъдат анализирани в лаборатория, а резултатите своевременно ще бъдат оповестени“, казаха от екоинспекцията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!