Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Атентат в Египет взе над 230 жертви в джамия по време на молитва

Броят на жертвите, които загинаха при атентат в джамия по време на петъчна молитва достигнаха 235 жертви. Над 130 души са ранени, прададе AFP.

Според информация на властите най-напред нападателите са задействали взривното устройство, поставено сред вярващите, след което са започнали да стрелят по хората, които се събраха за традиционната петъчна молитва.

Мъже в 4 офроуд автомобила са започнали да стрелят по тълпата, разкри местната полиция. В Кайро властите обявиха тридневен национален траур в памет на жертвите.

Държавният глава на Египет - Абдел Фатах Сиси свика извънредно заседание на „Съвета за национална сигурност“ във връзка с екстремисткото нападение. В заседанието съгласно разпространената информация ще участват всички ръководители на силови ведомства в страната. Министърът на вътрешните работи същевременно създаде специална комисия за разследването на терористичният атентат.

Към момента нито една от действащите на територията на Египет групировки не е поела отговорност за нападението, предаде ФОКУС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!