Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Подготвителна евакуация във старазагорското училище „ОУ Иван Вазов“

Подготвителна евакуация се проведе днес във училище „ОУ Иван Вазов“ в Стара Загора. Тя беше изненада за учениците и учителите но точно това е целта на това занятие. Да се провери колко бързо могат да излязат всички ученици и учители от сградата ако е в опасно състояние.

Евакуацията не беше никак опростена. В двора на училището дойдоха два пожарникарни автомобила. Целта на занятието беше учениците да гледат от страни как огнеборците си вършат експедитивно работата, като в сградата на училището имаше един възрастен човек който играеше ролята че се намира в опожарена сграда  и стои до прозореца като махаше с ръце за помощ, и с надеждата че ще го чуят и видят. Двама пожарникари бяха качени в релсата на автомобила а шофьорът вдигаше бавно и внимателно самата релса до прозореца където се намира уж човек в беда като обаче му пречеше дървото което се намираше срещу тях. И така двамата пожарникари взеха човека както се прави по време на пожарникарска операция.

Малките деца на училището бяха много развълнувани от това което им се случва пред очите. Когато всичко приключи няколко пожарникари показаха на децата какво има в колите, за какво служат тези неща и как се използват.

Експерти казват че е най-добре по-често да се правят в училищата такива евакуации, така по този начин ще се проверява колко бързо всички учители и ученици ще излязат от сградата, за да спасят живота си.

Въпреки че през последните няколко години възникването на пожари у нас е нараснал с около 45% което е доста сериозно за държава като Република България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!