Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Даскалицата на ужаса заковала прозорците на мъжа си

Нов оглед, извършен в жилището на Веселина Гинева, показал, че тя е заковала прозорците в стаята, където е бил болният й мъж Димитър Миразчиев, съобщи в съдебната зала прокурорът по делото Йордан Дичев.

По думите му обвиняемата е държала съпруга си в пълна изолация, което е и едно от обвиненията срещу нея.

59-годишната учителка е обвинена още за умишлено убийство на човек в безпомощно състояние, в липса на едекватни грижи за болния си мъж, който е бил оставен буквално на хляб и вода, както и за измама.

Двес тя бе пред съда и защитавана от нов адвокат - Камен Кънев, който заяви, че са събрани доказателства само по последното обвинение, т.е, че жената е взимала пенсията на вече мъртвия си бивш съпруг.

Последната сума, който изтеглила Гинева от сметката на мъжа си, е 900 лв. Това станало на 8 август тази година. Според обвинението тя е ощетила държавата с над 21 хил. лв.

"Животът ни винаги е бил скромен, не е по-различен от ситуацията, в която съм в момента, с изключение, че може да гледам телевизия, освен това съм и невинна", настоя отново Гинева и поиска магистратите да я пуснат под домашен арест.

Днес стана ясно, че Веселина има вързрастна майка болна от диабет и посочи това като допълнителен аргумен за промяна на мярката.

Апелативният съд в Бургас обаче не взе под внимание молбата й и я остави за постоянно в ареста, съобщи "24 часа"

Зловещата история с учителката бе разкрита на 22-ри август, когато тя бе арестувана, а в хода на разследването изплуваха ужасяващи подробности за деяния й. Когато на 1-ви август 2014 г. мъжът й починал, същата нощ тя поставила тялото му в контейнер за смет на колелца и го избутала до Морската градина.

Оставила го край жп прелез, в района на Колежа по туризъм. В начцалото на 2015 г. чистачи намерели останките от Миразчиев. Първоначало трупът се смяташе че е на клошар. В МВР обаче получили анонимен сигнал срещу Гинева.

Авторът му обяснил, че чул разговор между учителката и нейна приятелка, в който Гинева се похвалила, че все още получавала пенсията на починалия си съпруг. Така разследващите с помощта на ДНК анализ установили, че останките са именно на Миразчиев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!