Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Разцепление в Реформаторския блок след изборната нощ

Поредно разцепление в Реформаторския блок след изборната нощ. Техните кандидат Трайчо Трайков и ген.

Съби Събет засега са шести с около 6 на сто.  Последни данни на база обработени протоколи от ЦИК - тук.

В 13:00 часа се очаква среща между кандидата на ГЕРБ и РБ в централа на сините.  На влизане в "Раковски" 134 лидерът на НПСД Корман Исмаилов предложи ДСБ да напусне блока. В момента там вече заседание на Изпълнителния съвет на реформаторите.  След като вчера лидерът на ДСБ Радан Кънев призова поддръжниците си да не гласуват на балотажа нито за Цецка Цачева, нито за ген. Румен Радев, лидерът на ДБГ и вицепремиер Меглена Кунева посочи днес, че политическата му позиция е невъзможна.

Според Кунева е немислимо гласувалите за Трайчо Трайков - около 6 на сто, да гласуват в ляво на балотажа. От Реформаторския Блок са доволни, че Трайков и ген. Съби Събев са имали подкрепа навсякъде в страната. „След събранието на изпълнителния съвет на РБ, всички партии плюс представители на ДСБ, излязохме с общо решение. Благодарим на нашите симпатизанти. За нас кандидата на европейските народни партии, независимо от коя от двете формации е нещо, което със сигурност ще мобилизира нашите избиратели поставени пред този избор, заяви пред БНТ Кунева.

Тя сподели, че отношенията с ГЕРБ са ясни. „Те са на базата на коалиционното споразумение. Ние искаме конкретни неща от управлението и се борим те да може да станат. Всеки от колегите има своя фокус на внимание, каза още тя. Пред очите ни се разпада ГЕРБ – Томислав Дончев говори едно в едната телевизия, Владислав Горанов и Лиляна Павлова, ДПС крилото в ГЕРБ, не дават властта, карат се с него през студиата.

Бойко Борисов не може да си намери една изгладена риза, дава пресконференция по пуловерче… Ще допуснем ли това пространство да бъде заедно от националисти и популисти? Този въпрос зададе пред БТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод вчерашния разнобой межд министрите да има ли оставка на кабинета. „Резултатите от първия тур дестабилизират страната и са предпоставка за политическа криза, реставрация на левицата и антиевропейски, фалшив национализъм“. Това е вчерашната позиция на „Демократи за силна България”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!