Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Мутри нападнаха екип на Нова ТВ на магистрала „Тракия”

Репортер и оператор на Нова ТВ бяха нападнати на магистрала „Тракия” пред очите на десетки свидетели. Инцидентът е станал малко след 22.00 часа в петък на километър 146 на магистралата. Двамата пътували към Стара Загора, съобщава Нова ТВ.

Операторът Огнян Пенев изпреварвал лек автомобил, когато го застигнала черна кола със затъмнени стъкла. Тя му присветнала да се отдръпне от пътя. В този момент се появила втора кола със затъмнени стъкла.

„През цялото време се опитваха да ни изтласкат от магистралата. В следващия момент, в който те спряха, изскочиха 6-7 мъже доста едри. Започнаха да удрят по шофьорската врата. Искаха да счупят стъклото и отвориха. Нанесоха ми няколко удара в областта на лицето”, разказа Огнян Пенев.

„Аз се опитах да набера 112. В момента, в който видяха, че съм с телефон, единият го изтръгна от моята страна. Те явно се страхуваха да не сме ги записали. В този момент видях, че те вече го бият. Успях да запазя самообладание и да кажа, че сме журналисти и работим в Нова. Това ги спря. Тези хора бяха слезли, за да ни пребият. Облечени в черно, носеха слушалки, което ме навежда на мисълта, че са охрана”, разказа репортерът Мария Милкова.

Биячите застанали с колите си така, че спрели цялото движение по магистралата. Хората от спрелите автомобили станали свидетели на екшъна, но никой не слязъл да им помогне.

„Вероятно ги беше страх. Още по-абсурдното е, че спирайки така цялото движение, можеше да стане верижна катастрофа с много жертви. Спаси ни това само, че сме от Нова телевизия. Това ги спря”, каза Мария Милкова.

Огнян си е извадил медицинско. Двамата с Мария от снощи до днес на обяд дават показания в полицията. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство на пътя и за грабеж на телефон. Нападателите обаче все още не са задържани.

„Вече разполагаме с тяхната самоличност. Те се укриват към момента и са обявени за общодържавно издирване. Надяваме се много скоро да ги арестуваме”, обясни заместник-районният прокурор на Пловдив Димитър Беличев.