Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

ГЕРБ и БСП: Пускаме референдума на Слави!

ГЕРБ и БСП обявиха подкрепа за резултатите от референдума на Слави. Така независимо дали е под или над бариерата за задължителност, парламентът се готви да приеме решенията от него - въвеждане на мажоритарен избор за депутати и намаляване на партийната субсидия.

"Обсъждаме варианта референдумът да бъде подкрепен. Той е подкрепен от три и половина милиона души. Мажоритарният елемент е хубаво нещо", каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той припомни, че при едни от последните промени в Изборния кодекс от ГЕРБ са предлагали смесена избирателна система - мажоритарна и пропорционална. От БСП обаче били против.   "Оттук-нататък трябва да се съобразяваме с тази форма на пряко допитване", каза още Цветанов.  

Той обясни, че все още няма политическо решение за подкрепа на референдума, но това са общите настроения в ГЕРБ. Той обясни, че партията им ще подкрепят и намаляване на държавната субсидия, но след анализ.   Лидерката на БСП Корнелия Нинова обяви, че партията й ще внесе предложения по трите въпроса за промени в Изборния кодекс. Тя също обясни, че БСП отдавна иска мажоритарен избор.

"Първата промяна за мажоритарен избор беше на БСП и то преди години", каза шефката на социалистите.  

Нинова каза, че субсидиите на партиите трябва да се намалят. "Ще бъдем конкретни за това колко трябва да бъдат в предложенията си", каза още червената лидерка.

"Какъвто и да е рискът за партиите, в момента е важен вотът на хората. Или ги чуваме, или следващият им сигнал ще е фатален", каза тя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!