Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Правителството подготвя транспонирането на евродиректива, което ще ни даде възможност да съдим шестте компании, уличени в картел на пазара на горива

Шест бензиностанции са договаряли цените на горивата ежедневно от 2012 година до сега. 

Има категорични доказателства за това, обявиха от Комисията за защита на конкуренцията. Участващите в картела са „Лукойл България“ „Еко България“, „Шел България“, „ОМВ България“, „Нис Петрол“ и „Петрол“ обявиха от Комисията.
На въпрос на ТВ Европа как потребителите и бизнесът могат да потърсят компенсация за тези над 4 години, от Комисията съобщиха, че в момента МС подготвя транспонирането на европейска директива, която ще позволи на всеки, който се чувства ощетен от картела да потърси обезщетение в съда.
Колкото до глобите за дружествата, участващи в картел, те ще станат ясни до месец. Същите ще имат възможност и да бъдат изслушани от Комисията.
Максималната глоба, която може да бъде наложена на компаниите, е 10% от оборота на всяка. За миналата година общо продажбите им възлизат на малко над 6 млрд. лв или глоба от 600 млн. лева общо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!