Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Николай Ненчев: Румен Радев е взел 132 169 лева при пенсионирането си

Румен Радев при пенсионирането си от поста командир на Военновъздушните сили с ранг генерал-майор е получил 132 169 лв. Това съобщи военният министър Николай Ненчев, който изнесе данните по време на петъчния парламентарен контрол на въпрос на Магдалена Ташева от Атака. Ето и подробностите.

При пенсионирането си като командир на Военновъздушните сили Румен Радев е получил всички полагаеми му се обезщетения в размер на 132 169 лева. Това стана ясно от отговор на въпрос на военния министър Николай Ненчев по време на петъчния парламентарен контрол. Според разчетите през 2015 г. бившият командир на Военновъздушните сили е летял общо шест часа, за които е възнаграден с 13 000 лв. За 2016 Радев е прекарал в небето четири часа , за които взима още 8 000 лв.

Николай Ненчев:
"В заключение ви информирам, че при пенсионирането си ген. Радев е получил дължимите му по закон 20 брутни месечни възнаграждения, обезщетения за неизползван платен годишен отпуск и други неусвоени доволствия на обща стойност 132 169 лв."

Ненчев припомни, че Радев подава на първи февруари 2016 г. рапорт, с който изразява желание да бъде освободен от военна служба на основание, че е придобил право на пенсия. Като мотив Радев посочва несъгласието си с концепцията за реализиране на съвместно изпълнение на мисията по контрол и охрана на въздушното пространство на България в рамките на интегрираната система за противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО.

Николай Ненчев:
"С други думи това е решение, което сме взели на най-високо равнище в НАТО за да гарантираме в голяма степен и нашата сигурност. Аз не мога да разбера как български генерал може да се противопостави против политическо решение, взето на най-високо равнище."

Военният министър припомни, че през февруари тази година Народното събрание прие промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, за да осигури възможност за изпълнението на това решение.

Николай Ненчев:
"Генерал Радев в частност се противопоставя и на решение на Народното събрание, което мен лично особено ме безпокой."

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!