Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

БСП твърди, че се разграничава от евродепутатите си, вика ги да дават обяснение

А сега - реакцията на БСП и ДПС. Първоначално червените неглижираха действията на своите евродепутати и казаха, че това не било никакъв проблем. 


След няколко часа консултации обаче председателят на БСП Корнелия Нинова излезе пред журналистите в кулоарите на Народното събрание и обяви, че се разграничава от нейните евродепутати и от Сергей Станишев. Другата седмица Нинова щяла да привика Станишев, Георги Пирински и Момчил Неков и да им иска обяснение защо са гласували "ЗА" резолюцията на Европейския парламент за насърчаване на миграцията.

Корнелия Нинова - председател на БСП:
"Значи резолюцията не е такава, тя е за правата на човека и миграцията в трети държави, но самото заглавие няма толкова значение. Разграничаваме се от съдържанието на тази резолюция и от нейното гласуване. Тя не отговаря на политиката на БСП. Политиката на БСП е засилен контрол по границите, борба с каналджийството, отмяна на постановление 208 на правителството на ГЕРБ, с което заселва бежанци в България трайно, всички усилия България да не бъде превръщана в бежански лагер и гето. Нашите евродепутати са изразили своята позиция без тя да е съгласувана с ръководството на БСП, поради което другата седмица ги викаме на изпълнително бюро да дадат обяснение за аргументите си."

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!