Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Младежи спасиха самоубийца в морето

Смелчаци от Бургас избавиха от смъртта жена, която бе решила да сложи край на живота си, хвърляйки се в морето.

Докато правили обичайния си сутрешен крос в Морската градина, Стефан Петров с прякора „Машината“, Бисер Русимов и Иво Иванов видели жената да виси от перилата на моста. Тримата веднага хукнали натам, а когато стигнали, самоубийцата вече била във водите на морето и се давила. Стефан Машината пръв скочил, за да я извади. Веднага след него се хвърлили и приятелите му. През това време случайни минувачи, станали свидетели на ситуацията, извадили телефоните си и потърсили помощ на 112.

Само за секунди пристигнал и полицейски патрул. Младите мъже успели да извадят жената на сушата и да й окажат първа помощ, спасявайки живота й. В бургаските facebook групи бяха качени снимки, но след това премахнати. От коментарите на потребителите на социалната мрежа стана ясно, че жената е на 43 години и не отдавна се разделила с любовника си, който тръгнал с по-млада. Като от мъка тя реши да сложи края на живота си на земния път. Намерението й обаче било пресечено от групата на Машината. Самият той разказа във facebook как се е случило всичко.

„Видяхме, че във водата има момиче, а на моста имаше няколко човека, които казаха, че скочила сама да се самоубива. Веднага се съблякох и скочих. Доплувах до нея и я хванах, но изведнъж се схванах и не можех да я дръпна, а и не съм добър плувец. През това време Иво и Бисер дойдоха до мен и Иво започна да тегли момичето, а Бисер ми помогна да се възтановя и двамата доплувахме до плочата“, споделя Машината.

От думите му става ясно, че приятелят му Иво, след като е изтеглил жената, й е оказал първа помощ.

„Важно е, че спасихме човешки живот и всичко приключи без фатални инциденти“, допълва още той.

Благодарната им постъпка взриви социалните мрежи и предизвика буря от одобрителни коментари и много харесвания.

„Гордеем се с Бургас и тези млади достойни българи!“, написа потребител.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!