Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Гонят автобусите от „Александър Невски“

Търси се подходящо място, на което да бъдат преместени туристическите автобуси, които сега масово спират на площад „Александър Невски“ в столицата.

Това съобщи вчера заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев. Той припомни, че догодина предстои реконструкция на тази част от центъра на София и се предвижда пространството около храм-паметника да стане изцяло пешеходно. Преди дни общинският съветник Симеон Славчев също изрази недоволство, че районът около „Александър Невски“ се превръща в автогара. Той се закани да инициира допитване сред столичани как искат да изглежда пространството край храм-паметника и да представи резултатите от него на първата сесия на общинския съвет през септември.

До дни започва асфалтиране на бул. „Прага“, разкри още Евгени Крусев. От „Министерството на културата“ изпратиха становище, че там трябва да се запази паважната настилка, което обаче се обжалва от общината. Днес пък ще бъде възстановено движението по бул. „Шипченски проход“ и ще се пристъпи към завършване на платното на бул. „Асен Йорданов“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!