Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Паяк търси дядо за 21 000 лева

81-годишен търновец започва война на живот и смърт с паяка заради вдигната кола.

През май 2016 година старият „Голф“ на Георги Братванов бил вдигнат пред блока му на ул. „Ниш“, където живее. Колата е със стикери на инвалид и се ползва от жена му, която има 95% ТЕЛК. Според болярина служителите на общинското предприятие не са имали право да му вдигнат колата, той като тя е спряна пред жилището, в което живее, а на всичкото отгоре забранителните знаци били скрити от храстите наоколо. Тъй като дядото отказва да плати таксата за престоя на автомобила на наказателния паркинг, за малко повече от една година сумата нараства на 21 000 лева.

Старецът е писал жалба до прокуратурата, но оттам му отговарят, че няма данни за извършено престъпление и затова не могат да започнат разследване срещу общинската фирма и паяка. Затова сега дядо Георги е решил направо да заведе дело срещу общината. Той твърди, че от общинската фирма „Паркинги и гаражи“ така и не са му предоставили снимков материал, от който да се вижда, че колата му е паркирана неправилно. Освен това съставеният за нарушението констативен протокол бил с дата 26 май ден преди самото вдигане на автомобила, което било повече от абсурдно.

„Няма да се откажа и ще се боря докрай за прадвата, защото в случая аз съм правият. Аз не се оставям току-така и досега съм спечели много съдебни битки“, закани се старецът.

Според търновски юристи едно започнато дело от Георги Братванов би могло да бъде и спечелено, тъй като по време на вдигане на автомобила му не е присъствал полицай, а според едно от последните решения на търновския съд служителите на общинското дружество „Паркинги и гаражи“ сами по себе си нямат право да извършват дейност по репатриране на автомобили, тъй като това би се водело като противозаконно отнемане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!