Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Пребиха хипопотам до смърт в зоопарк

Хипопотамът е бил пребит до смърт в зоопарк в Салвадор.

Нападението над животното е станало миналия вторник вечерта, но служителите на парка така и не разбрали за случилото се до четвъртък, защото хипопотамът Густавито не излизал от водата.

От зоопарка съобщиха че животното е било покрито с рани и натъртвания, причинени от удари с камъни и метални пръти. Оказва се че хипопотамът е имал и прободни рани от нож. За жалост обаче животното починало от раните си в неделя.

Хипопотамът е роден в Гватемала, но живеел 13 години в зоопарка в Салвадор и е едно от най-популярните животни от него. До второ нареждане зоопаркът е затворен. Министърът на правосъдието каза, че по случая е започнало разследване.

Една от държавите в света се оказва с най-голям брой убийства и това е Салвадор. Миналата година според властите е имало регистрирани 5278 убийства, което означавало, че средно 14 души всеки ден са били убивани, като повечето убийства се оказват дело на улични банди.