Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Рохани призова Иран да се обедини срещу САЩ във „войната на надеждата”

Хасан Рохани президентът на Иран призовава страната си да започне да се „съпротивлява и и да се обедини“ срещу натиска от страна на САЩ в определената от него „война на надеждата“, предприета срещу „Ислямската република“, пише „The Times of Israel“.

„Америка ще се откаже от тази игра само когато осъзнае, че не може да постигне нищо. Нямаме избор освен да се съпротивляваме и да се обединим“, изказа се Рохани по време на обръщението си, което бе излъчено и по телевизията.

Продължава да закъсва „Иранската икономика“ откакто Доналд Тръмп президентът на САЩ върна санкциите през миналата година. Вносът се оскъпява, валутата се обезценява и инфлацията продължава да расте. Белият дом обяви, преди няколко седмици че ще наложи санкции на всички държави, които купуват петрол от „Ислямската република“.

„Нашата война днес е „война на надеждата“. Те се опитват да пречупят надеждата ни, но ние трябва да пречим на тяхната надежда да победят Иран“, каза Рохани.

„Те искат да орежат достъпа до нашите чуждестранни резерви и се опитват да всеят раздор в страната. Искат да сме разделени, да се изправим един срещу друг“, добави още той.

„Ислямската република“ ще продължи да предоставя петрол на големите си клиенти, обеща Хасан Рохани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!