Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Почина най-възрастният човек, роден през 19 век

Почина италианката Ема Морано, която е най-старият човек на планетата родена през 19 век.

Тя е починала в дома си на 117-годишна възраст в северния италиански град Вербания, която бе най-възрастният представител на човечеството от 19 век насам, предадоха световните агенции като се позоваха на местни медии.

„Тя води един изключителен живот и ние винаги ще си спомняме за нея както и силата й да продължава напред“, заяви Силвия Маркионини кмет на Вербания.

Ема Морано е родена 29 ноември 1899 г. - четери години преди братята Райт да извършват първия полет. Животът на Морано е преминал през над 90 италиански правителства, три столетия и двете световни войни.

През първата световна война, първата и любов загива. Тя се жени за друг мъж от който имат дете син който обаче умира едва на 6 месеца. При фашитския режим в Италия преди Втрота световна война тя се развежда със него защото той я бие. Морано работи във фабрика за ютени чанти чак до 75 години.

Жената обяснявала дълголетието си със своя хранителен режим, което включвало месо и яйца. Обаче нейното дълголетие на диета е заинтригувало медицинските и научните среди. Тази рецепта я получила от лекар когато е била на 20 години, както тя не се е отказала близо век, въпреки възраженията на редица негови колеги, като от своя навик да яде по съвсем малко месо и плодове или зеленчуци, както и по три яйца на ден - две сурови и едно сготвено.

Италианката спира да излиза от малкия си апартамен още преди 20 години, както също така се е оправяла само до 115-годишна възраст. Марано постоянно е била под жрижите на гледачка, тъй като вече не е ставала от леглото. През последните седмици тя все повече е спала и все по-малко е говорела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!