Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Заради скапано резе в Стара Загора изпуснаха лъвица сред деца в зоопарк

6-годишната лъвица Стела е избягала от клетката си в старозагорския зоопарк в работно време, съобщи управителят доц. д-р Радослав Михайлов.

Тя е направила опит да напусне пределите на зоопарка във вторник. Партньорката на лъва Синбаджи била забелязана от служител на около 200 метра от клетката си към 10:30 часа, когато по алеите вече се разхождали около двадесетина ранобудни гости с децата си.

Веднага външните хора били изведени извън зоопарка, самият доц. Михайлов грабнал пушката с упойващи стрелички и зачакал на пусия. За приключилия в рамките на тридесетина минути инцидент веднага бил уведомен и кметът на град Стра Загора Живко Тодоров, който имал готовност да потърси съдействие и от местните ловци. Не се обаче наложило. Скоро гледач примамил Стела с порция свежо месо. Царицата на животните доверчиво се приближила и в момента, в който пробвала примамката, стреличката се забила във врата й. Само минути по-късно заспалата Стела била пренесена в клетката си при Синбаджи, който разтревожен от отсъствието на половинката си трескаво обикалял край мрежите.

Причината за непланираната разходка на Стела се оказала съвсем банална - резето на клетката се оказало халтаво.

„Беше си страшничко, но действахме по план. Може да се каже, че направихме една от задължителните си годишни тренировки в реални условия. Виновникът ще понесе административно наказание. Заради инцидента направихме цялостен преглед на заключващите приспособления във всички клетки. Животното вече е добре и до ден-два ще бъде отново показано на гостите“, коментира Михайлов.

„В нито един момент не е имало опасност за живота както на хората, така и на лъвицата. Отношението към нея беше в рамките на световните правила за хуманно отношение!“, категоричен е д-р Радослав Михайлов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!