Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

ГЕРБ внесоха промени в Изборния кодекс

ГЕРБ внесоха законодателни изменения в изборните правила, отнасящи се до мажоритарната система. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов обяви, че предложенията засягат прилагането на въпросите от народното допитване.

Не парламентът, а президентът да районира държавата, предлагат обаче от ГЕРБ. Кирилов увери, че с предложението не се нарушавала конституцията. Принципно обаче ГЕРБ предлага да се формират 240 изборни райони в страната. Ако мажоритарен депутат бъде назначен за министър или друг пост, мястото му в парламентарната зала ще остава празно. Частичен вот ще има при предсрочно прекратяване на пълномощията му. Що се отнася до вота в чужбина, гласът на българите в чужбина ще се отчита по постоянния им адрес в България и няма да има обособен отделен район „Чужбина“. Основно те ще гласуват машинно, но ще могат и с бюлетина да дадат своя вот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!