Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Почина певецът Джордж Майкъл

Една от най-големите звезди на поп-музиката – Джордж Майкъл, е починал тази нощ в дома си в Англия. Новината бе съобщена от световните медии, а малко след това бе потвърдена и от говорител на певеца. Причината за смъртта е сърдечна недостатъчност, заяви мениджърът му Майкъл Липман. 

Той разкри, че 53-годишният Майкъл е издъхнал в съня си, като допълни, че семейството му е помолило да бъде оставено на спокойствие и повече коментари, поне засега, няма да бъдат давани. От полицията на свой ред обявиха, че няма съмнителни обстоятелства около смърта на поп-звездата. 

Йоргос Кириакос Панайоту, станал известен като Джордж Майкъл, е роден на 25 юни 1963 г. в Лондон. Започва кариерата си като ди-джей. В началото на 80-те години създава дуета Wham с Андрю Риджли, с който пробиват на световната сцена. През 1986 г. двамата се разделят и Майкъл стартира самостоятелна кариера, по време на която продава над 85 млн. копия от своите албуми. 

През 1998 г. певецът публично обяви своята хомосексуалност, а в началото на 2006 г. сключи брак с дългогодишния си партньор Кени Гос. Напоследък певецът имаше редица здравословни проблеми, като на няколко пъти влиза в болница. 

През последните години Майкъл имаше малко изяви, след като пред 2011г. той прекара много тежка пневмония, за която сам казваше, че е бил "на ръба" и тогава отмени концерти от турнето си "Симфоника". 

По-късно той се върна на сцената, но през октомври 2012г. отмени австралийското си турне. "От миналогодишното си заболяване напразно се опитвам да премина през травма, която докторите, които спасиха живота ми, ме предупредиха, че ще преживея", каза тогава Джордж Майкъл- "Препоръчаха ми пълна почивка... но се опасявам, че вярвах (погрешно), че да правя музика и да излизам, за да пея пред публика, което ми носи такова щастие, ще бъде достатъчна терапия само по себе си", обясни още певецът. 

През 2014г. отново имаше съобщение, че е приет в болница след припадък в дома си. През същата година, той обяви, че е спрял да пуши марихуана и не употребява и наркотични вещества.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!