Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Нови антентати в Истанбул взе 29 жертви и рани 166 други

Нов двоен самоубийствен атентат в Истанбул взе 29 жертви и рани други 166. Първият взрив е бил на атентатор самоубиец край стадион "Водафон Арена" а втория на метри от футболния стадион където се проведе футбол между "Бешикташ" и "Бурсаспор".

Властите се съмняват в терерорестичен акт, тъй като преди време Истанбул отново бе залят с бонбени нападения. За сега обаче никоя терорестична групировка не е поела отговорноста за вчерешното нападение, съобщава БТА. В социалната мрежа Twitter властите на Турция както и футболния отбор Бешикшаш публикуваха статия с снимки от антентатите и написаха че този терор ще бъде осъден много остро.

Има около 10 души които са били задържание в подозрение в съучастничество на всерешните антентати. Те ще бъдат разследвани до край и ако се окаже че е така ще получат най-тежката присъда, се заканиха органите на реда. Турската телевизия NTV съобшава че антентатът е бил насочен към полицаите които работят в “Отдел за борба с безвредиците“.

По думите на вицепремиерът Нуман Куртулмуш заяви че колата бомба е избухнала близо до автобус на полицията в 22:29ч. пред стадиона на футболния отбор "Бешикташ".

Има 17 души които са претърпяли операции, шестима са в интензивно отделение а 23-ма от ранените са в тежко и критично състояние.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!