Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Масово изтриване на профили в Facebook

Най-новата мода по света е да се изтриват масово профили в социалните мрежи.

Във социалната мрежа Facebook вече има регистрирани данни за изтрити профили повече от 500 000 броя от целя свят и се увлечиват с всеки изминал ден, съобщава създателят на „Facebook“ Марк Зукърбърк.

Според него това не е мода а заличаване на данни, заради вече отдава познатите досиета които разкриват че се следят профилите на потребителите. Притесненията му се потвърждават, колкото и да не му се иска.

„Страхувам се че Facebook може да се превърне в едно празно пространство, тъй като и преди съм го казвал но пак ще го кажа. Facebook не е социална мрежа на разузнователни служби както се твърди по света. Ние нямаме нищо общо с ЦРУ. Чел съм какви ли не измислици по мой адрес но това не е вярно. Бяха писали че съм бил нает от ЦРУ защото съм бил перфектното лице за тази задача. Също така четох че баща ми работел в ЦРУ като главен директор което разбира се въобще не е вярно.“ коментира категорично Зукърбърк.

Също така Зукърбърг допълни че Facebook си е създадена собственоръчно от неговите програмисти и каза още разтревожено като зададе въпроса, защо социалната му мрежа все била вкарвана в някакви интриги.

Но Facebook не е единствената социална мрежа която загубва с всеки изминал ден своите потребители.

„Дори даденият протребител да си изтрие профила още днес, цялата информация която е публикувал остава неизтрита. Тя се запазва на специални сървари, разбира се ние си имаме собствени правила, и според тях гласи следното: Цялата информация не се изтрива, след изтриването на профила но когато тя се запази в специалните сървари по нашия закон, ние нямаме никакво право да разпространяваме вашата информация, нито в интернет, нито в разузнавателни служби както и към трите лица.“ допълни още Марк.

Дори и Twitter се оплака че са изтрите профили надвишаващи 120 000 броя от целия свят. Законите за пазпазване на личната интелектуална информация на Twitter са същите като тези на Facebook и на още много други сайтове които предлагат създаване на профил.

В България са изтрити около 3 160 профила от Facebook не заради това че нямат добри функции или нещо друго а заради това че уж е свободно пространство където всеки може да споделя неща от живота си с своите близки.

„В Facebook не може да споделяш свобдно защото те принуждават да го правиш целенасочено. Като си попълниш информацията съдържаща дата на раждане, в кой град, държава живееш, къде си роден и тн. тази информация след време дори да я изтриеш или пък целия профил да изтриеш тази информация вече е записана другаде. за този сайт най-правилната дума е база данни.“ коментира Иван Георгиев, който работи като програмист.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!