Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Борисов: В Европа всеки се спасява поединично

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че не вижда в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантската криза. Той е заявил това по време на днешното правителствено събрание.

„Виждам панически държава след държава да се спасява поединично и всеки намира някакъв член в Договора на ЕС, който му дава това право“, каза премиерът. Борисов подчерта, че

„големите държави в Европа се задъхват, а и обществата им панически почват да се съпротивляват“.

„Спазвайки хиляди, хиляди, хиляди ограничения, които имаме в Европейския съюз, всеки ден бълваме огромни ресурси за прехрана, за охрана, за интерювата за статут, за всеки ден регистриран мигрант“, каза премиерът.

Той посочи, че бежанските центрове у нас вече са пълни и трябва да се мисли за финансирането на нови при евентуално нарастване на миграционния поток, става ясно от стенограмата на правителственото заседание.

Според Борисов и тази ситуация

страната ни трябва да се стреми да поддържа максимално добри отношения със съседните страни.

„Сърбите изкараха армията, заградиха границата и вече няма изход от България. За съжаление, в Гърция нещата не стоят добре. И ни оставя да търсим партньорство с турската страна“, отбеляза министър-председателят.

Той уточни, че зад думата „предотвратени“ влизания в страната се крие, на практика, върнати в Турция мигранти, които в действителност са над 26 хиляди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!